ЦСКА и Хебър са на полуфинал за Купата на България

OFFNews 28 февруари 2024 в 20:12 1106 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА продължава битката на два фронта

Отборът на ЦСКА се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България след победа у дома с 1:0 над състава на Арда (Кърджали). В герой за "червените" се превърна Амос Юга, който вкара единственото попадение в мача в 19-ата минута.
Двубоят протече при превъзходство на ЦСКА.

В осмата минута Тобиас Хайнц центрира за Марселино Кареасо, който върна към Иван Турицов, но шутът на българския национал премина над вратата на гостите.

Само две минути по-късно удар на Тобиас Хайнц беше блокиран и вратарят Анатолий Господинов се справи със ситуацията.

В 19-ата минута на срещата столичани взеха аванс в резултата след изпълнение на заучено положение. Хайнц подаде по земя към Линдсет, който с пета продължи към вратарското поле и непокритият Амос Юга лесно се разписа за 1:0.

Четири минути след това "червените" пропуснаха да отбележат втори гол чрез Тобиас Хайнц, чийто удар беше блокиран от защитата на Арда.

В 37-ата минута Станислав Иванов проби и пусна Иван Коконов, който от движение стреля над вратата на ЦСКА.

Само две минути по-късно Станислав Иванов се възползва от неразбирателство в защитата на "червените", напредна и остана сам срещу Густаво Бусато, който отрази опита за гол на нападателя на Арда.

В 49-ата минута Тобиас Хайнц центрира от ъглов удар и Юрген Матей засече кълбото с глава, но Господинов изби топката.

Точно 20 минути след това Данило Асприля проби и подаде топката към Джонатан Линдсет, който шутира неточно от дистанция.

Минута преди изтичане на редовното време Станислав Иванов пусна към резервата Борис Тютюков, който по диагонала стреля покрай вратата на "армейците".

В друг мач от полуфиналите, игран днес, отборът на Хебър (Пазарджик) отстрани Пирин (Благоевград) с 2:1 като домакин и така продължават напред в надпреварата. Точно изпълнение от дузпа на Георги Вълчев в добавеното време на първото полувреме даде аванс на "зелените", но в 59-ата минута "орлетата" изравниха чрез Иван Тасев.

В края на срещата две попадения на Хебър бяха правилно отменени заради засада, за да се стигне до четвъртата минута от добавеното 6-минутно продължение на мача, когато Шейх Диаманка вкара втори гол за Хебър и така донесе историческата победа на своя тим, който за първи път в историята си стига толкова дареч в турнира.

До полуфинал достигна и Ботев (Пловдив), а последният участник ще бъде определен в мача между носителя на трофея от миналия сезон Лудогорец и ФК ЦСКА 1948, който ще се играе в Разград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!