ЦСКА 1948 приключи дебютното си участие в Европа

OFFNews 03 август 2023 в 23:52 1231 0

Футбол
ФК ЦСКА 1948 приключи участие

Дебютното участие на ЦСКА 1948 в европейските клубни турнири приключи с втора загуба от румънския ФКСБ - днес с 2:3. Така след 0:1 преди седмица в София, отборът на ЦСКА 1948 отпада с общ резултат 2:4.

Гостите от България изиграха мач с две лица. Преди почивката те бяха пасивни и не отправиха нито един удар по посока на вратата на Търновану. Но второто полувреме беше различно и в един момент те бяха в продълженията, когато поведоха с 2:1. Грешки в защитата обаче им костваха и отпадането, и второто поражение от най-успешния румънски отбор.

В третия кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите ФКСБ ще играе с датския Нордселанд.
Мачът се игра пред празни трибуни на стадион "Триумфалната арка" в Букурещ. И още в 6-ата минута Микулеску получи добра топка и прати топката в мрежата, но се оказа, че е бил в засада. И съдията правилно отмени гола. Същият футболист можеше да открие резултата в 11-ата минута при изпълнение на ъглов удар. Андреа Компаньо отклони топката в наказателното поле и от 6-7 метра с глава Давид Микулеску нацели горната греда.

Българският отбор опитваше да изнася топката постепенно, с комбинации, но не успяваше да преодолее пресата в тези минути. Румънците се ориентираха, че дясната зона на защитата на ЦСКА 1948 е проблемна. Най-напред Коман извади жълт картон на десния бранител Гурища, а след това Андреа Компаньо проби на същото място и събра двама на ъгловото флагче. Той подаде на Коман, а крилото на домакините върна на 10-ия метър, откъдето Джокович я прати с мощен изстрел в мрежата. Пет минути по-късно отново от дясно дойдоха нови притеснения за Наумов, след като Коман проби и центрира, но Компаньо не успя да насочи топката във вратата.

След като преди почивката тимът на ЦСКА 1948 не успя да отправи нито един удар към вратата на Търновану, началото на втората част беше активно за тях. Удар на Стоичков, центрирания на резервата Талис и Георги Русев трябваше да създадат напрежение за домакините.

И само след още минута резултатът беше изравнен чрез Педриньо, който отправи изключително мощен удар с глава. Румънците загубиха топката в средата на терена, Георги Русев я взе и центрира от дясно. Бразилецът изпревари защитник на ФКСБ и с глава от 5-6 метра прониза Търновану.

По-добрата игра на българският отбор даде резултат в 68-ата минута, когато с гол на Реян Даскалов настъпи пълен обрат. Резервата Талис центрира от ляво от тъча, топката направи фалцово движение. Даскалов изпревари Джойским Дава и с глава плъзна кълбото в гредата и оттам тя се спря в мрежата за 1:2.

В 76-ата минута попадение на ФКСБ беше отменено заради засада, но в 82-ата Джокович вкара второто си попадение и изравни за 2:2. Ерденис Гурища отново сбърка, топката стигна до Джокович и той напредна. Симеон Петров странно не го атакува, а ударът с левия крак на черногореца беше неспасяем за Наумов.

В 1-ата минута на добавеното време обаче ФКСБ направи нов обрат и излезе напред с 3:2. Октавиан Попеску вкара от 10-ина метра, след като топката се задържа близо минута в пеналта на българския тим. Бълуца и Енджума преди това опитаха късмета си. Веднага след центъра играчите на Атанас Рибарски искаха дузпа, но съдията не уважи претенциите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!