Талант №1 на Лудогорец избра ЦСКА

OFFNews 29 юни 2019 в 13:29 2612 0

Талант №1 в школата на Лудогорец Калоян Симеонов ще продължи кариерата си в ЦСКА, пише "24 часа". 17-годишният нападател, който бе голмайстор на отбора си, предпочел да се завърне в София, отколкото да чака шанс в Разград.

Симеонов е племенник на един от най-обичаните футболисти в историята на „червените" - Велизар Димитров, който в момента се води скаут на ЦСКА заедно с Христо Янев. Чичото обаче нямал никаква връзка с преминаването на таланта в ЦСКА.

Окончателното решение било взето от Калоян, след като видял, че отново няма да има шанс за български футболисти в разградския тим.

В средата на май Калоян Симеонов и съотборниците му в Лудогорец, водени от треньора Тодор Живондов, спечелиха купата на БФС и правото да играят в младежката Шампионска лига.

Талантите от школата на шампиона се наложиха с 5:3 след дузпи (1:1 в редовното време) над Черно море и ликуваха с трофея. Симеонов вкара една от дузпите за победата.

Преди време Лудогорец обра няколко отбора на ЦСКА, включително и треньори като Милан Чирич и Галин Иванов. След това набързо всички приключиха кариерата си в разградския тим и бяха освободени, без да стигнат до мъжкия отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови