Светът на футбола скърби за Марадона

OFFNews 25 ноември 2020 в 20:39 2039 0

Смъртта на аржентинската легенда Диего Марадона разтърси из основи света на футбола. 60-годишният аржентинец почина от инфаркт, получен тази сутрин. Бившият футболист и треньор се възстановяваше от мочъчна операция и беше изписан наскоро.

Сред изразилите съболезнования за смъртта му беше и българската мегазвезда Христо Стоичков.

"Диего, почивай в мир! Благодаря ти за всичко!", написа Камата в Инстаграм.

Кралят на Пеле, който наскоро навърши 80 години, също разпространи кратко изявление, в което написа следното:

"Колко тъжни новини. Загубих скъп приятел, а светът изгуби легенда. Има още много какво да се каже, но засега нека Бог даде сили на неговото семейство. Един ден, надявам се, ще ритаме топка заедно в небето".

Кристиано Роналдо също изрази чувствата си.

"Днес се сбогувам с приятел и светът се прощава с един вечен гений. Един от най-добрите за всички времена. Ненадминат магьосник. Той си отива толкова рано, но оставя безгранично наследство и празнина, която никога няма да бъде запълнена. Почивай в мир, ас. Няма да бъдеш забравен никога".

Сънародникът му Лионел Меси не остана безучастен.

"Много тъжен ден за всички аржентинци и за футбола. Той ни остави, но не си тръгва, защото Диего е вечен. Обичам всички прекрасни моменти, които сме преживели заедно. Искам да изразя съболезнованията си на семейството и приятелите му. Почивай в мир", написа Меси в социалните мрежи.

View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

В родината на Марадона Аржентина ще бъде обявен тридневен траур.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови