Стойчо Младенов подаде оставка преди дербито с Левски

OFFNews 12 април 2022 в 21:29 2111 0

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов подаде оставка. Минути след победата над Славия с 2:0 в първия полуфинал за Купата на България наставникът на "червените" обяви решението си да напусне дни преди дербито с Левски.

"Подавам си оставката. Бих останал само при едно условие. На вчерашната пресконференция бях ясен. Става въпрос за селекционната политика. Разговарял съм с Дани Ганчев, останах да водя този мач, за да си намерят треньор за мача в неделя", каза Младенов пред репортери след мача със Славия.

Преди това ЦСКА направи решителна крачка към класиране за финала в турнира. Домакините започнаха по-уверено и в десетата минута Радослав Кирилов се възползва от грешка на Амос Юга и върна топката към Мартин Петков, който отблизо стреля слабо и Димитър Евтимов изби топката в ъглов удар.

В 18-ата минута Брадли Мазику центрира в наказателното поле. Кълбото беше изчистено в Георги Йомов, който шутира, но Светослав Вуцов спаси вратата си от попадение.

Четири минути след това Маурисио Гарсез проби към наказателното поле и центрира към Жорди Кайседо, но Гьоко Зайков, който в опита си да спре нападателя на "червените", прати топката във вратата на Славия.

В 32-ата минута Тони Тасев подаде с глава към наказателното поле за Мартин Петков, чийто шут мина покрай вратата на гостите.

Втората част започна равностойно, без положения пред двете врати. След точно един час игра Зайков засече с глава центриране от корнер, но ударът му мина над вратата.

В средата на полувремето двубоят беше прекъснат за близо десет минути заради хвърлени димки и други предмети към терена от страна на агитката на ЦСКА-София.

В 70-ата минута влезлият като резерва Кристиян Добрев шутира от наказателното поле, но Евтимов отби топката. Последваха опити за гол и на Радослав Кирилов и Гьоко Зайков, но отново стражът на "червените" се намеси решително.

Девет минути преди изтичане на редовното време Маурисио Гарсез отблизо не успя да се разпише при центриране и неточност в защитата на "белите".

В 90-ата минута Жорди Кайседо подаде в наказателното поле, Ертан Томбак пресече подаването, но игра несръчно, забави се и Федерико Варела чукна топката, а защитникът на Славия го фаулира в наказателното поле. Главният съдия Никола Попов отсъди дузпа, която беше реализирана от Иван Турицов.

Реваншът между двата отбора е на стадион "Българска армия" през следващата седмица.

В другия полуфинален двубой в сряда един срещу друг застават Лудогорец и Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!