Стоичков: В последните 11 години цялата отговорност падаше върху Меси

OFFNews 15 август 2018 в 21:09 1429 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков гледа доста песимистично в бъдещето на аржентинския национален отбор, след като вчера стана ясно, че Лионел Меси поне временно спира с тима.

Суперзвездата на Барселона ще пропусне мачовете на Гаучосите до края на календарната 2018-а година, но големият проблем ще дойде, ако в крайна сметка реши да приключи със синьо-белите за постоянно.

"Без Лео Меси Аржентина няма да спечели мач 3 години. Големият въпрос обаче остава, как всъщност този отбор играе? Истината е, че този тим няма стил.

На първо място винаги е важно да знаеш какъв вид футбол искаш. Трябва да си решил дали желанието ти е да зависиш от Меси или от други 22 играчи. Аржентинският футбол трябва да има структура, а за мен не е ясно какъв е проектът на новия президент. Как той иска тимът да играе? Това е големият въпрос.

В последните 11 години цялата отговорност падаше върху Лео. Абсолютна лъжа е обаче, че той избира селекционера и казва кой да играе в него. Значи аз също явно трябва да играя за Аржентина, тъй като съм му приятел. Не мога да разбера как е възможно някой да измисли подобно нещо", казва Стоичков пред вестник "Оле".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови