Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Станимир Стоилов поема Лудогорец?

OFFNews 30 декември 2020 в 11:23 2669 0

Лидерът в Първа лига Лудогорец ще има нов треньор. Това е Станимир Стоилов. Новината все още не е потвърдена официално от клуба, но се очаква това да се случи в близките часове.

Според "24 часа" специалистът и разградчани са постигнали съгласие и са поставили подписите си под договор за 2,5 години. От "Тема спорт" пък добавят, че Стоилов ще се превърне в най-добре платения треньор у нас и ще взима около 1 млн. евро на година.

Новият наставник ще доведе в Разград и помощниците, с които работи от години - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. Към тях ще се присъедини и досегашният наставник на Лудогорец Станислав Генчев, който води тима в последните месеци, след като Павел Върба беше уволнен. Треньор на вратарите ще бъде бившият национал Здравко Здравков, който наскоро се присъедини отново към клуба.

Стоилов е смятан за един от най-успешните треньори на клубно ниво в България. През 2006 г. той успя да класира Левски за груповата фаза на Шампионската лига.

С Левски той е двукратен шампион на България (2006 и 2007 г.) и двукратен носител на Купата (2005 и 2007 г.) и Суперкупата (2005 и 2007 г.) на страната.

Начело на Литекс през сезон 2008/2009 печели още една Купа на България. Бил е селекционер на националния тим и треньор на Ботев Пловдив.

В чужбина той е работил в Казахстан, като изведе Астана до групите на Шампионската лига, а след това и националния тим на бившата съветска република.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews