След ЦСКА, Етър успя да спъне и Левски

OFFNews 21 юли 2019 в 22:57 1652 0

Левски и Етър завършиха наравно 0:0 в двубой от втория кръг, игран на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Двата тима изиграха двубоя на бързи обороти, като положения не липсваха и пред двете врати, но до попадение така и не се стигна.

Етър направи второ реми със софийски гранд, след като в първия кръг завърши 2:2 при гостуването си на ЦСКА. "Сините" пък прекъснаха перфектната си серия от началото на сезона – две победи над Ружомберок в Лига Европа и успех с 4:1 над Дунав на старта на новия сезон. 26-кратните шампиони имат 4 точки и са трети във временното класиране. Етър е на 8-о място с 2 пункта.

Във втората минута Иван Горанов проби и центрира остро, но Христо Иванов спаси. Две минути по-късно Светослав Ковачев, който по-рано проби през Горанов, се възползва от грешка на Хали Тиам и изпроси картон на Нуно Рейш. Португалецът го фаулира на границата на наказателното поле. Артьом Артюнин стреля в стената.

В 12-ата минута Горанов беше изведен отлично от Мартин Райнов, след което центрира, но вратарят Иванов изби топката в тялото на Стаси Иванов, но за късмет на домакините топката излезе в аут.

В 24-ата минута гостите изпуснаха възможност на контраатака. Минута по-късно Левски спечели корнер след далечен изстрел на Мариани. При последвалото центриране Паулиньо завърши с нов шут, но без да затрудни опитния вратар.

Постепенно домакините станаха по-активни, като Ковачев не успя да се възползва от грешка на гостите. В 42-ата минута Давиде Мариани направи най-сериозния пропуск преди почивката. Здравко Димитров премина двама противници и изведе набралия скорост Станислав Иванов, който нахлу в наказателното поле и центрира на задната греда, където връхлитащият Мариани не успя да уцели добре топката от пет метра и да даде аванс на гостите. Бранител на "виолетовите" му попречи да види топката, но пропускът си беше много сериозен.

Втората част започна с опасност за Етър, но Йордан Апостолов не успя да се възползва от грешка на Тиам, като стреля далеч от целта. В 65-ата минута Димитров, който беше ритнат лошо от Крум Стоянов, бе заменен от Дени Алар. Австриецът направи дебют в родното първенство.

В 70-ата минута именно той можеше и да вкара своя първи гол в елита на България. Той подаде на Горанов, левият защитник нахлу и центрира към тарана, който от три метра стреля с десния крак, но със страхотно спасяване Иванов запази вратата си суха.

До края двата тима заложиха на здрави сблъсъци и надлъгване, но до попадение така и не се стигна. Португалецът Рейш отново пропусна с глава в 74-ата минута, а в същото време Франко Мазурек замени Тиам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови