След Ломци Лудогорец откри фенклуб и в Брюксел

OFFNews 23 февруари 2023 в 13:42 1740 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Феновете на Лудогорец в Брюксел

В навечерието на мача реванш от Лигата на конференциите Андерлехт - Лудогорец в Брюскел бе открит голям фенклуб на единадесеткратните шампиони.

Той ще носи името Белгия и ще включва привържениците на "орлите" от всички краища на страната, както и от други европейски държави. През тази седмица фенклуб на разградчани беше открит и в поповското село Ломци.

Близо 80 човека присъстваха на церемонията по откриването в сряда, която лично уважиха председателят на борда на директорите в Лудогорец Теменуга Газдова, президентът Александър Александров, изпълнителният директор Ангел Петричев, спортният директор Георги Караманджуков, както и техническият директор Козмин Моци. Новият фенклуб наброява близо 600 човека, като почти всички от тях ще присъстват на днешния реванш с Андерлехт на стадион "Лото Парк".

„Ние сме с Лудогорец от дълго време. Ходили сме на почти всички гостувания в Европа. Има много българи в Белгия, които подкрепят отбора. Над 1200 човека ще бъдем на мача реванш с Андерлехт“, каза председателя на фенклуба Шехсин Ахмед.

На откриването на фенклуба присъства и завеждащият консулската служба към посолството ни в Брюксел Малин Месалски.

„Знам какво значи Лудогорец за всички вас в Брюксел. Общуваме последните години, виждаме се. Бях чувал на думи, но не бях идвал тук. Наистина съм впечатлен“, заяви изпълнителният директор на тима Ангел Петричев.

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков обеща, че ще подари своя последен златен медал от Суперкупата на България, заедно с тези на Ангел Петричев, Александър Александров и Козмин Моци, на децата, които присъстваха на учредяването на фенклуба.

„Това, което ни накарахте да почувстваме и да усетим е, че българите и българското го има и са задружни, и се подкрепяме.“, допълни президентът на тима Александър Александров.

„Дано утре (б.а. днес), след мача, празнуваме заедно“ каза Моци.

Организаторите изтъкнаха, че имат амбиция да създадат футболна школа Лудогорец в Белгия, а освен това първото мероприятие ще бъде организиран турнир между представители на различните градове. Най-много фенове на Лудогорец има в Брюксел, Гент, Генк и Антверпен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови