Скучни нулеви равенства класираха Англия, Дания и Словения напред

Теодор Борисов 25 юни 2024 в 23:55 1313 0

Словения успя да постави Англия в позиция партер

Снимка Getty Images

Словения успя да постави Англия в позиция партер

Две скучни нулеви равенства запазиха статуквото в група „С“ и класираха напред Англия, Дания и Словения. Скандинавците и алпийската страна финишираха с равни показатели в директния двубой (1:1), голова разлика (2:2) и дори наказателни картони (по 6), като в крайна сметка тима на Каспер Хюлманд стана втори заради по-доброто си представяне в квалификациите.

Англия за трети пореден мач не убеди привържениците си и така и не успя да преодолее солидната словенска отбрана. Въпреки че бе под въпрос за двубоя заради травма, звездата на словенците Бенямин Шешко все пак бе вдигнат за решителния двубой с албионците. Играчите на Матяж Кек действаха компактно в защита в хода на цялата среща и се пропукаха само в 20-ата минута, когато Букайо Сака се разписа от непосредствена близост, но попадението му бе отменено поради засада.

Атаките на „трите лъва“ не носеха опасност, а играещия на непривична позиция Джуд Белингам не успя да компенсира посредственото представяне на Хари Кейн. Това се промени веднага след почивката, като при най-чистата ситуация Словения бе спасена от голмайстора си Шешко, изчистил топката от голлинията. За разочарование на зрителите в Кьолн те така и не видяха гол.

В другата среща Дания и Сърбия защо не предложиха атракция на феновете, а западните съседи за пореден път на този шампионат показаха добра игра само в заключителните минути. Сред зрителите на „Алианц Арена“ бе и тенис легендата Новак Джокович, чието присъствие не успя да вдъхнови „белите орли“.

Появата на Новак Джокович бе един от малкото забележими моменти на срещата Дания-Сърбия

Селекционерът на западната съседка Драган Стойкович - Пикси бе направил основно преустройство на състава, включващо оставянето на пейката на намиращия се в конфликт със специалиста Душан Тадич. Срещата започна изключително предпазливо и първото интересно положение дойде чак в 21-ата минута, когато Предраг Райкович отби хубав удар на Кристиан Ериксен в ъглов удар. 

Играчът на Манчестър Юнайтед, записал рекорден 133-ти мач с националната фланелка, бе най-креативен в редиците на „Червения динамит“ и бе в основата на техните най-опасни атаки. 

След паузата сърбите заиграха с двама нападатели в лицето на Александър Митрович и Лука Йович, а датчаните отговориха с появата в игра на Андреас Сков Олсен. „Белите орли“ отпразнуваха автогола на Йоаким Андерсен в 54-ата минута, но съдията Франсоа Летексие попари надеждите им, отменяйки го заради засада на Йович. Техният хаотичен натиск обаче не произведе резултат, като символ на това бе анемичния удар на Сергей Милинкович-Савич в продълженията, попаднал в ръцете на Каспер Шмайхел.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови