Шефът на Марица призна за даден подкуп на член на Изпълкома

OFFNews 29 юни 2020 в 13:07 1883 0

Снимка Sportal.bg

Президентът на Марица (Пловдив) Христо Христов обяви, че преди две години е дал подкуп на член на Изпълкома на Български футболен съюз за манипулирането на резултата на мач от неговия клуб.

Това е станало преди две години, когато пловдивският клуб играеше във Втора лига.

Това разкри той при обявяването на своята кандидатура за президентския пост на БФС в Пресклуб "България".

Христов хвърли бомбата пред медиите, но поясни, че ще разкрие повече на Конгреса на БФС. Там ще разкаже как членът на Изпълкома му е поискал сума, за да манипулират мач. Това обаче не се е получило и парите му били върнати. Христов е наясно, че носи отговорност за думите си и е готов да си получи последствията. Но уточни, че сумата била малка, като добави, че такива услуги се вършат за суми от порядъка между 5000 и 20 000 лева.

"Ще го кажа на Конгреса, за да видят хората там какви колеги имат, обясни той. Попитан дали мачът е свършил както трябва, пловдивчанинът отвърна: "Не точно".

"Има практика за манипулиране на мачове. Виждате какви решения се взеха през последните няколко месеца. Ако се направи анализ на решенията на БФС, ще видите, че няма никаква логика", каза още Христов.

Той отправи обвинения също, че кмет, футболна легенда и бивш съдия са лобирали затова Спортист (Своге) да бъде предпочетен за попълване на Втора лига, вместо отбора на Марица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови