Шеф в ЦСКА: Стойкас Стоилас е най-голямата глупост в живота ми

OFFNews 21 януари 2020 в 16:45 7676 0

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов определи изваждането на гръцки паспорт под името Стойкас Стоилас през юни 1999 година, за да заиграе без проблеми в Нюрнберг, като "най-голямата глупост в живота ми".

Стоилов говори пред "Билд" в навечерието на днешната контрола на ЦСКА с Нюрнберг, където игра в периода 1999-2002 година.

"Нюрнберг беше най-добрата спирка в кариерата ми. Да играеш пред 40 000 фантастични фенове, това е нещо, което никога няма да забравя", казва Стоилов.

От изданието му припомнят неприятния момент от престоя на Стойчо в Нюрнберг. Той беше осъден на 8 месеца услловно и трябваше да прекара една нощ в ареста заради притежанието на фалшив гръцки паспорт. Освет това той беше глобен със 70 000 тогавашни марки.

"Това е най-голямата глупост в живота ми. Тогава България не беше член на Европейския съюз и бившият ми клуб Литекс ми извади гръцки документи, за да мога по-лесно да премина в отбор от Англия.

Но вместо там се озовах в Нюрнберг. Никой не е мислил, че последствията ще бъдат такива", каза Стойчо Стоилов, който се подвизава като Стоилас почти година и половина, преди измамата да бъде разкрита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови