Седрик Бардон: Гадно ми е, че от 10 години Левски нищо не е спечелил

OFFNews Последна промяна на 22 юни 2019 в 17:26 2280 0

Един от емблематичните футболисти на Левски от близкото минало Седрик Бардон даде интервю пред колегите от "Дарик", в което си спомни за своя славен период в Левски, а също така даде своето мнение и за актуалните събития в столичния гранд.

Ето какво каза той:

Ceдрик, след колко години се завръщаш на "Герена"?
-За първи път от 9 години идвам на стадиона. Не се е променило толкова много. Виждам, че има нова трибуна, сега обновяват съблекалните (б.р. - в момента тече ремонт). Всичко ми навява хубави спомени.

Беше важна част от много силен тим в първия си период в Левски. Поддържаш ли контакт с някой от бившите ти съотборници?
-Да, разбира се. Видях се с Даниел Боримиров, който ми е като брат. Той ми е българският брат (смее се). Поддържам връзки.

Видя се с изпълнителния директор на Левски Павел Колев, какво си казахте?
- Говорихме за нещата около отбора, как върви клубът. Още се интересувам от Левски, следя резултатите. Но ми е гадно, че от 10 години отборът нищо не е спечелил. За тези неща си приказвахме.

Надяваш ли се това да се промени - Левски да започне да печели?
-Разбира се, че се надявам. Искам тимът пак да стане шампион. Като говорих с Павел, разбрах, че в клуба имат идея какво трябва да правят. Необходимо им е време да сглобят отбор, който да побеждава.

С твоето идване в Левски тимът стигна до четвъртфинал за Купата на УЕФА, а след това влезе в групите на Шампионската лига. Какво си спомняш от онези времена?
-Че бях с около 15 години по-млад (смее се). Бяха хубави времена, но за съжаление са свършили за клуба. Имам много спомени. Отборът играеше на високо ниво, аз също. Тогава се забавлявах с футбола. Надявам се футболистите на Левски отново да го правят.

Кой беше най-хубавият ти момент?
-Има доста. Първият гол (б.р. - вкара го при гостуването на Оксер за Купата на УЕФА на 15 септември 2005 година), влизането в Шампионската лига - за първи път български отбор постигна такова нещо.

Докато говорим, минава Къци, който се грижи за терена - един от малкото служители в клуба от твое време...
-Така е. Помня и останалите, които работеха в клуба. Аз пък вече не се занимавам с футбол, само страничен наблюдател съм.

Ако видиш добър играч във Франция, може ли да звъннеш на Левски и да помогнеш за привличането на новия Бардон например?
-Левски си има скаути, аз в момента нямам време да гледам детайлно играчи и да кажа - този е добър, вземете го, а този другият не става.

Как е семейството ти?
-Добре. Имам малка дъщеричка - на 4 години. Тя е най-хубавото нещо за мен в момента. Синовете ми не се занимават с футбол - и двамата учат. Не бяха добри играчи и бе по-добре да спрат с футбола (смее се). Ето, сега получих фланелка от Левски. Тя си е за мен, но със сигурност ще ми я вземат, като я видят. Тя е много хубава - с лика на Гунди.

Планираш ли да дойдеш за някой мач?
-Ако свърша в София това, което искам да направя, със сигурност вече ще идвам по-често тук и ще гледам част от мачовете на тима.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови