Съпругата на легенда от Локо София с разтърсващо писмо за помощ

OFFNews 14 юли 2017 в 22:31 4289 0

Иван Деянов, бившият национал и бившият вратар на Локомотив (София) се нуждае от помощ. Младите не го помнят, за старите е идол. Освен отличен футболист Деянов е и откривател на Валери Божинов в юношите на Локо.  От години изкарва честно хляба си, като продава на сергия!

Неговата съпруга Веселина Деянова прати наистина разтърсващо писмо изпрати до колегата Милен Димитров от редакцията на “Витоша Нюз”. Прилагаме го без редакторска намеса:

Уважаеми г-н Димитров, моля да ме извините за безпокойството, което ще ви причиня, но съм принудена от обстоятелствата.
Съпруга съм на Иван Деянов – бивш футболист на Локомотив (Сф), олимпийски и национален отбор на България.

Принудена съм да се обърна към вас, знаейки, че сте любител на футбола и същевременно журналист с ясно виждане за ситуацията в спорта. Писмото ми е без значението на съпруга ми – той е много горд и не би позволил да бъде съжаляван!

Диагнозата на Деянов е „Алцхаймер“- късен стадий. Която диагноза е страшно мъчителна за него. Губи памет за една минута, притеснява се, страда и въпреки това още работи на павилиона. Там се вижда с някой приятел, обсъждат мачове – просто да мине деня.

За тази болест се искат скъпи лекарства, но не всички от тях се поемат от Здравната каса. Деянов е с 370 лева пенсия, моята е 340 лева – едната пенсия отива за покриване на сметки и лекарства.


Ако имате възможност вие познавате институциите, които могат да помогнат на човека, отдал живота и здравето си за футбола! Много ми е жал за него и тайно си плача! Дъщеря ми работи и взима 600 лева заплата. Живее отделно и тя трябва да погасява разходи по жилището си.

Не се чувствайте задължен, ако не се намери решение. Благодаря ви предварително, че ме изслушахте за болката ми!

С почит: Веселина Деянова.”

Болката е голяма. Призив към всички локомотивци: помогнете на семейство Деянови! Кой с каквото може! Бате Иван заслужава само уважение и поклон за това, което е направил за българския футбол и за Локомотив (Сф).

Под каква форма ще е помощта още не сме уточнили. Дали ще се организира мач с участието на бивши звезди на Локото и бивши национали, дали с учредяване на банкова сметка и кампания в подкрепа на легендарния вратар…

Редакцията на OFFNews се присъединява с апел към любителите на Локо и футбола да помогнат! 

За контакти: 0889 99 80 82

Милен ДИМИТРОВ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!