Роналдо, Меси, Буфон. Кой сега е номер 1?

OFFNews 15 август 2017 в 21:30 2166 0

Снимка ЕПА

Никакви изненади, Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Джанлуиджи Буфон са тримата финалисти в класацията за най-добър футболист в Европа за сезон 2016-2017. Новината съобщи сайтът на УЕФА. Победителят ще бъде обявен на 24 август, когато ще се тегли жребият за групите в Шампионската лига.

Тримата са били избрани от жури, включващо 80-те треньори на отборите, участвали в Шампионската лига и Лига Европа миналия сезон, плюс 55 журналисти - по един от всяка страна, член на УЕФА. Треньорите не са имали право да гласуват за играчи от своя отбор.

Наградата на УЕФА за футболист на годината се дава на най-добрия играч на клубно ниво, независимо от националността му. Значение за оценката имат представянето на състезателя във всички турнири - вътрешни първенства, евротурнири и междуконтинентални.

Роналдо изглежда сигурен победител след невероятния сезон с Реал. "Белите" станаха първият отбор, спечелил Шампионската лига в две поредни години, а в Испания също финишираха над върха пред Барса.

Буфон може да се похвали с титла на Италия и финал в Шампионската лига, където срещна Реал и Кристиано. Вероятно ще е втори. Меси нямаше особени поводи за радост, но е в тройката.

Ето и десетката след третото място:

4. Лука Модрич (Хърватия, Реал)

5. Тони Кроос (Германия, Реал)

6. Пауло Дибала (Аржентина, Ювентус)

7. Серхио Рамос (Испания, Реал)

8. Килиан Мбапе (Франция, Монако)

9. Роберт Левандовски (Полша, Байерн)

10. Златан Ибрахимович (Швеция, Манчестър юнайтед)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови