Роналдо: Футболът се напълни със симуланти

OFFNews 07 юни 2017 в 09:12 2185 0

Бившият бразилски нападател на Реал Мадрид Роналдо разкритикува тенденцията да се симулира във футбола, която според него придобива застрашителни размери и съществува риск да се загуби доверието на зрителите.

"Не знам защо го правят, но в момента често гледаме театър, вместо футбол. Все повече играчи симулират, което за мен е неприемливо. Футболът все още се ползва с доверието на зрителите, но може да го загуби.

Животът е труден, имаме проблеми с политиката, корупцията, икономиката, тероризмът. Професионалните футболисти трябва да са по-отговорни към хората, които плащат, за да ги гледат", коментира бразилецът пред "Марка".

Един от последните случаи на брутална симулация беше театралното хвърляне на защитника на Реал Серхио Рамос във финала на Шампионската лига след докосване на Хуан Куадрадо от Ювентус.

Рамос се хвърли на терена, сякаш е бил покосен от някоя от звездите на Кечмания.

С театралното си падане той изкара червен картон на Куадрадо, но беше оплют от бивши футболисти като Рио Фърдинанд, която каза, че него лично би го било срам да погледне сина си в очите след подобно изпълнение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови