Революция в Англия, дават лазерни очила на страничните съдии

OFFNews 02 април 2017 в 10:32 2574 0

Снимка The Sun

Футболната асоциация на Англия разглежда сериозно възможността да въведе използването на лазерни очила при страничните съдии. Те ще позволят на байрактарите да имат постоянна линия на засадата. 

Целта е да бъдат изчистени тънките положения, които могат да бъдат забелязани едва при телевизионни повторения. Асистентите ще бъдат снабдени в въпросните очила,  в които ще има монтирани силни лазери. Така и играчите ще имат възможност да преценят дали са в засада.

Докторът по лазерна физика Лии Сачел заяви, че иновацията ще е добре дошла за развитието на играта. "Аз съм голям ентусиаст по отношение на лазерите. Това определено е стъпка напред. Да, на първо време реферите ще трябва да държат главите си изправени и да се движат бързо по линията на засадата", сподели ученът.

"Следващото устройство обаче може да е каишка на шията, която да застопорява  очилата", добави физикът и сподели, че техническите възможности във футбола са на практика неизчерпаеми.

Футболната асоциация се кълне, че въведението няма да попречи на играчите. Мнозина се опасяват, че лазерите могат да ги заслепят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови