Реал и Ювентус преиграват финала в София

OFFNews 18 май 2017 в 21:01 2630 0

Точно седмица, след като купата за най-достойния европейски клуб бъде вдигната от Реал (Мадрид) или Ювентус на финала на УЕФА Шампионска лига в Кардиф, в сърцето на София, децата от фен клубовете ще могат да „преиграят“ не само финала, но и сериозна част от елитната надпревара.

Става дума за проекта „Детска шампионска лига“, дело на „Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори“ и „Детска Футболна Академия – Комета“, който двете сдружения реализират в партньорство със Столична община като част от програмата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“.

Събитието е подкрепено още от фондация „Вълшебен свят“ на Ник Левентис и ще се проведе на 10 и 11 юни на терените на „Спортна София“ в Зона Б5 (ул. Българска морава 2). За победителите е предвидена специална купа, класиралите се на челни места ще получат медали, а допълнителни награди и много добро настроение ще има не само за участниците, но и за зрителите около терена.

В мини-турнира ще се включат тимовете на Ювентус, Реал (Мадрид), Рома, Галатасарай, Интер, Челси, Манчестър Юнайтед и отбор на ДФА-Комета, сформиран след проекта „Футбол за отличници“. Тимовете са селектирани от официалните фен клубове на съответните чуждестранни грандове.

Мачовете ще се играят по време на Седмия традиционен благотворителен турнир на Асоциацията на феновете, чиято кауза тази година е събиране на средства за Обученията по иновативно лечение на диабета на сдружение „Култура без граници“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!