Реал даде знак, че би си върнал Кристиано Роналдо

Василен Петров 04 юли 2022 в 16:34 1338 0

Кристиано Роналдо

Снимка Getty images

Роналдо поиска да напусне Юнайтед

Реал Мадрид даде знак, че че би си върнал суперзвездата Кристиано Роналдо.

На фона на последните новини, че португалският футболист иска да напусне Манчестър Юнайтед, Кралският клуб публикува видео с най-зрелищните голове на португалеца в социалните мрежи, което мнозина разчетоха като намек за интерес към Роналдо.

„За девет сезона в Реал Мадрид Кристиано вкара 451 гола и стана голмайстор №1 в историята на клуба“, коментираха от пресслужбата на кралския клуб.

Роналдо игра за Реал Мадрид почти едно десетилетие, в периода 2009-2018 година.

Той се завърна в Манчестър Юнайтед в края на август 2021 година, като в последвалия сезон отбеляза 24 попадения и направи 3 асистенции в 38 мача за отбора във всички турнири.

Настоящият му контракт с „червените дяволи“ е до 30 юни 2023 година, но има реална възможност да не бъде изпълнен. Кристиано е поискал от ръководството на тима да го пусне да си тръгне, ако се появи подходяща оферта. Главният мотив на 37-годишния състезател е огромното му желание да играе в „Шампионска лига“.

Преди десетина дни в Португалските издания се появи информация, че Роналдо е попитал агента си Жорже Мендеш какви са опциите му за трансфер. От този момент нататък Мендеш обсъжда с различни клубове дали искат да привлекат клиента му. Напоследък на Острова се заговори, че интерес към него проявява лондонския гранд Челси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови