Ракът отне 6-годишното ангелче от футболна Англия

OFFNews 07 юли 2017 в 22:33 3202 0

Историите завършват с хубав край само в приказките. Уви, в живота често няма справедливост. 

Малкият футболен фен Брадли Лоури загуби днес битката за живота си. 6-годишното момче, което трогна футболния свят и особено този на Острова, издъхна от рядко раково заболяване. Брадли беше диагностициран с болестта още на 18-месечна възраст.

Хлапакът обаче не се предаваше години наред. По Коледа родителите съобщиха, че въпреки събраните средства ракът не боже да бъде победен.

Брадли беше запалянко на Съндърланд и дори се превърна в талисман на клуба. Нападателят Джърмейн Дефоу изгради специална връзка с детето. Той излезе с него на “Уембли” преди началото на двубоя на Англия с Литва, когато се завърна в националния на 34-годишна възраст.

Дефоу посети Брадли в последните му дни, когато малкото дете само спеше и рядко контактуваше със света. Преди това организира рождения му ден, често гостуваше на семейството с останалите звезди на "Черните котки". 

“Нашето смело момче отиде днес при ангелите. Той беше нашият супер герой и проведе най-тежката битка. Няма думи, които да опишат колко разбити са сърцата ни”, написаха родителите на Лоури.

Те получиха съболезнования на всички футболни клубове в Англия, които през годините дариха пари за каузата. Легенди, сред които Гари Линекер, също изразиха своята огромна тъга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови