Прочут египтолог: Извинете, но Меси е идиот

OFFNews 07 март 2017 в 20:52 19087 11

Прочут учен определи Меси като пълен идиот след посещение в Египет. Звездата на Барселона гостува в страната, той е посланик за популяризиране на страната като лечебен център за Хепатит C.

Захи Хаваас е сред най-известните египтолози в света и реши да покаже лично на Лео за пирамидите в Гиза. В интервю за испанския ежедневник El Mundo светилото каза: "Съжалявам, че трябва да го кажа, но той е идиот", започна ученът.

"Казвам това, защото му разказвах доста интересни подробности, а неговото лице бе като камък. Прекарах около половин час в пирамидите и му обяснявах историята им. Мислех, че за него е важно, тъй като той има милиони последователи по света и така ще сподели чутото от мен", добави египтологът.

"Това е важно за Египет и за туризма тук. Но не мисля, че той бе заинтересован дори най-малко. Не прочетох никакъв интерес в лицето му от това, което му разказах", заяви Хаваас, "Грам не се трогна и от тайниците на пирамидите и историята за Тутанкамон".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

11

El Commandante

08.03 2017 в 12:46

КОЙ: Има много египтолози по света, Лео Меси е единствен!

29216

7

Лопе де Вега

08.03 2017 в 08:56

А па тоя Захи е имбецил. Може ли да кандардисваш футболист да ходи по света и да прави реклама на пирамиди, конуси и прочее паралелепипеди и да очакваш да те гледа със зяпнала уста? Тутмос, вика, осемнайсти киризил звездите през ей тая цепка в пирамидата. Големо важно! Има си хора за всичко. Едни проучват тетраедрите, други ритат топка. Ама как ритат!

Поздрав!

77927

3

El Commandante

07.03 2017 в 21:39

Напълно вярно!
Наратива трябва да се адаптира спрямо аудиторията за да има интерес.

Ето така: Аменхотеп бил известен с изключителния си десен крак и фантастичните пряк свободни с които дълги години наказвал отборите от Месопотамия.

Тутанкамон, освен всичко друго имал блестяща кариера като десен бек на националния на Египет в който старши треньор бил Бог Ра.

И т.н.

10910

2

1Sion1

07.03 2017 в 21:18

Странно как „прочутият” египтолог не намира грам вина в себе си.Ако е обяснявал на научен език , то тогава всички хора са идиоти, понеже никой не би се впечатлил особено.Жалка история