Президентът награди Фиго и Бербатов с почетен знак

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2017 в 16:23 2712 0

Президентът награди Фиго и Бербатов с почетен знак

Държавния глава Румен Радев удостои с Почетен знак на президента футболистите Луиш Фиго и Димитър Бербатов на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Двамата бяха удостоени за изключителния им принос към развитието на европейския и световния футбол, социалната им ангажираност и подкрепа на младите хора. 

„Това отличие е скромен знак на уважение към две големи имена от световния футбол и признание към двама изтъкнати дарители и големи приятели на България“, каза президентът Радев.

„Луиш Фиго е един от най-обичаните футболисти в Португалия, носител на златната топка и впечатлил със своята игра много хора по света. В последните години той оставя ярка следа с дейността на своята фондация, която подкрепя деца в неравностойно положение и с тежки заболявания. Една кауза, заслужаваща възхищение и уважение“, заяви пред португалския футболист Румен Радев.

Държавният глава припомни богатата футболна биография на Димитър Бербатов и изтъкна неговия изключителен принос за развитието на българския спорт.

„Неговото име е едно от най-обичаните, заслужено спечели любовта, възхищението и признателността на всички българи и фенове по света. Той е не просто успял спортист, а човек с голямо сърце. Дейността на неговата фондация дава шанс на много български деца да се развият в областта на изкуството, науката и спорта“, заяви в словото си президентът, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Румен Радев припомни мотото на фондация „Димитър Бербатов“ – няма успех без първа крачка и добави, че няма успех без подадена ръка. Държавният глава благодари на Димитър Бербатов за активната му подкрепа за благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Футболистът е едно от лицата на благотворителната инициатива, която ежегодно се провежда под патронажа на президентската институция.Тази вечер имаме удоволствието демонстративният мач с благотворителна цел да се проведе на Националния стадион "Васил Левски.“ Това е събитие, което не само ще допринесе за развитието на нашите фондации, но и за развитието на децата, които ние подкрепяме, заявиха от своя страна двамата изтъкнати спортисти и изказаха благодарност на държавния глава за високата чест, която им е оказана.

Димитър Бербатов допълни, че искрено се надява и в бъдеще държавните институции да подкрепят талантливите деца на България, защото именно те ни дават най-добрия пример за това как да бъдем добри и успешни личности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови