Поводи за радост и тъга в Барса след фиаското с Виляреал

OFFNews 03 април 2019 в 12:14 1807 0

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси записа своя гол номер 7 от пряк свободен удар през този сезон в испанската Ла Лига. Аржентинецът влезе като резерва в снощния трилър срещу Виляреал, завършил 4:4.

Каталунците започнаха силно и дръпнаха с 2:0 до 16-ата минута, но в последната изоставаха с 2:4 и не се виждаше как ще вземат точката.

Тогава обаче блесна геният на Меси, който намали от пряк свободен удар, а в 93-ата минута Луис Суарес донесе точката на шампионите.

Това е 81-ият гол на аржентинеца от статично положение (29 от фаул и 52 от дузпа). До момента Лео делеше първото място в класацията с Роналдо, тъй като португалецът имаше 80 попадения от такива ситуации - 19 от пряк свободен удар и 61 от бялата точка.

Постижението обаче сякаш бе засенчено, заради притеснителна статистика в защитата на Барса, която притеснява феновете на шампионите.

Цифрите показват, че каталунците инкасират 45 гола в 47 официални мача този сезон, като се има предвид фактът, че Ернесто Валверде е треньор, който здраво затяга отбраната.

За сравнение през миналия сезон шампионите на Ла Лига бяха матирани 43 пъти в цели 59 мача, постигайки домашен дубъл. До края на сезона в Ла Лига остават 8 кръга, а допуснатите 31 попадения в шампионата вече са повече от тези през миналия сезон (29).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови