Попов не се споразумя с Трабзонспор и остава в Спартак

OFFNEWS 29 декември 2016 в 11:29 6266 0

Преговорите между турския Трабзонспор и българския полузащитник на московския Спартак Ивелин Попов влязоха в задънена улица. По всичко личи, че Попов ще остане и през пролетта в руския си клуб.

Турският портал Futbol Arena съобщи, че преговорите за трансфера на 29-годишния играч в Трабзонспор са се провалили, независимо от това, че в тях е участвал президентът на клуба. Ръководството на турския гранд бе готово да плати на Спартак 3,5 млн. евро. По всяка вероятност разминаването се е получило около личните условия на играча. Попов е четвъртият най-добре платен играч на Спартак с месечна заплата от 150 000 евро или 1,8 млн. евро на година.

Разбира се, не бива да се подценява още един важен фактор, който може би стои зад нежеланието за трансфер на Ивелин Попов. Това е моментното състояние на двата отбора. Спартак зимува на върха и води на Зенит с 5 точки в класирането на Висшата лига на Русия. Мнозина си мечтаят за титла, която ще е първа за клуба от вече далечната 2001 г. В същото време Трабзонспор е на незавидното 13-то място в турската Суперлига, на цели 18 точки от изненадващия лидер Истанбул Башакшехир и на 13 от четвъртия Фенербахче, който е последен в зоната на евротурнирите. Трабзонспор е един от петте клуба, които са ставали шампиони на Турция и има шест титли, но последната е от 1984 г. Останалите шампиони другите три гранда Галатасарай (20), Фенербахче (19), Бешикташ (14) и изненадата от 2010 г. Бурсаспор (1).  

Миналата седмица в свое интервю Попов заяви, че няма желание да се мести в Турция и иска да остане в Спартак, където успя да стане звезда и спечели подкрепата на многобройните привърженици на най-популярния клуб в Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!