Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Полиция задържа автобуса на Борусия, Монако е на полуфинал

OFFNews 19 април 2017 в 23:47 1995 0

Монако удари 3:1 Борусия Дортмунд и с общ впечатляващ резултат 6:3 се класира на полуфинал в Шампионската лига. Този млад отбор няма таван и който се сметне за фаворит срещу френския лидер, ще си изпати яко.

За Дортмунд остава противоречивото чувство, че срещите можеха да се развият по друг начин. УЕФА не пожела да отложи първата среща след атентатите. Тази вечер пък френските служби задържаха рейса на Борусия. Не дадоха обяснения защо, но явно са мислели доброто на гостите. 

Иначе още в 3-та минута младата звезда Килиан Мбапе откри резултата,като цената му вече е в небесата. В 17-та минута Монако нанесе наистина съкрушаващия удар. Лемар намери Радамел Фалкао в наказателното поле. Ударът на колумбиеца с глава се оплете в мрежата - 2:0.

В 48-та минута Марко Ройс върна донякъде интригата, след като се разписа от точката на дузпата със силен удар. Подаването беше на Усман Дембеле, който направи страхотен пробив.

В 81-та минута Валер Жермен се разписа за 3:1 с удар между краката на вратаря. Това беше първото му докосване в мача.

Иначе Монако отправи 14 удара срещу 10 за немците. Борусия владееше 62% от времето топката, което явно отдавна не е показаелно в модерния футбол. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews