Пламен Марков: Решението на Ганчев е окончателно, акциите ще бъдат подарени

OFFNews 16 февруари 2021 в 17:09 1659 0

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков даде извънредна пресконференция след новината, че собственикът Гриша Ганчев се оттегля от клуба. Решението на бизнесмена беше обявено в понеделник вечерта, като беше провокирано от декларация на част от организираните фенове срещу управлението му.

"Г-н Ганчев е категоричен в решението си, той счита, че при тази ситуация не може да продължи издръжката на този клуб - заяви изпълнителният директор на ЦСКА София Пламен Марков пред медиите. - В близките 10 дни нашите собственици ще изчистят задълженията на клуба към техни фирми, така че футболният клуб да бъде на чисто откъм задължения към Ганчев и Инджов.

Това е важен момент. Акциите ще бъдат подарени, така че всеки, който желае, ще има възможност на безценица да ги получи. Финансовото състояние ще бъде стабилно и клубът ще завърши настоящия сезон".

"Ситуацията е свързана с недоволство от страна на нашите фенове. Става въпрос за писмото, което бе публикувано, че отборът не търпи развитие и не става част от европейските грандове. Всички искаме клубът да върви нагоре, но това не се получава с оглед на много фактори. Приветствам идеята хората, които обичат ЦСКА, да създадат платформа и да окажат подкрепа за бъдещо участие на г-н Ганчев.

Тази атака към Ганчев не е от любов към ЦСКА, това е мое мнение. Това е инспирирано от хора, които не обичат ЦСКА. Знаем всички в какво състояние беше клубът. Обявен в несъстоятелност и благодарение на всичко, което беше направено от страна на господата Ганчев и Инджов, видяхме докъде стигнахме. Да не забравяме, че ЦСКА не съществуваше. Взехме купа, финансовото състояние се стабилизира, бяха платени 8 милиона за емблемата. Напоследък и спортно-техническите резултати се подобриха.

Гриша Ганчев води битки на различни фронтове и в крайна сметка се получава момент, в който той трябва да се бори и срещу хората, на които най-много разчита клубът. И това явно преля чашата, за да вземе това решение. Имах разговор с него тази сутрин и се опитах да го разубедя, но независимо от опитите, не успях.

Нямам отговор дали ще се повторят събитията от 2015 година. Това е отговор на въпрос с повишена трудност. Не съм оптимист за бъдещето на ЦСКА. Клубът е осигурен финансово за някакъв период от време, да кажем до завършване на сезона", каза още Пламен Марков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!