Отложеният заради смъртта на Астори кръг от Серия А ще се играе в началото на април

OFFNews 05 март 2018 в 23:51 4824 0

Снимка Facebook: Serie A

Отложените мачове от 27-ия кръг на Серия "А", които не се състояха заради трагичната смърт на Давиде Астори, ще се играят на 3 и 4 април. 

Единствено датата за дербито между Милан и Интер ще се реши допълнително. Италианската федерация иска да види първо какво ще направят "росонерите" в Лига Европа.

Може да бъде преместен и финалът за Купата на Италия, който между Милан и Ювентус на 9 май, но това ще се коментира, като минат мачовете от Лига Европа.

Съобразена е натоварената програма на "росонерите", които ще играят финал с Ювентус за Купата на Италия, а също така продължават с участието си в турнира Лига Европа.

"Старата госпожа" също може да бъде недоволна от промените в графика, защото така финалът за Купата евентуално може да бъде насрочен за след края на сезона в Серия "А" (20 май), а потенциално "бианконерите" могат да мислят тогава за финал в Киев в Шампионска лига (26 май).

Още една среща е с неясно бъдеще. Невъзможно е сблъсъкът между Аталанта и Сампдория да се изиграе на 14-ти март, тъй като бергамаските ще изиграят друб отложен двубой с Ювентус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови