Отборите ни научиха съперниците си в евротурнирите

OFFNews 21 юни 2023 в 23:48 1757 0

Футбол

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Жребият е ясен

Българските участници в европейските клубни турнири научиха имената на съперниците си на старта на кампанията.

Първенецът Лудогорец ще играе с победителя от двойката между словенския Олимия Любляна и латвийския Валмиера във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, ако достигне до тази фаза на турнира, отреди тегленият в Нион жребий.

Двубоите от тази фаза на турнира ще се играят на 25/26 юли и 1/2 август, като в първия мач българският представител ще бъде домакин.

За да достигне до втория квалификационен кръг, Лудогорец ще трябва да елиминира на старта тима на Балкани Косово, който е съперник на разградчани в първата фаза.

Ако отпадне в първия кръг в Шампионската лига, Лудогорец ще играе срещу ХИК Хелзинки (Финландия) или Ларне ФК (Северна Ирландия) в Лигата на конференциите.

Вицешампионът ЦСКА пък ще срещне носителя на Купата на Румъния Сепси във втория квалификационен кръг на турнира Лигата на конференциите.

"Червените" са домакини в първия двубой на 27 юли на стадион "Българска армия", а реваншът е седмица по-късно на 3 август.

Дебютантът в евротурнирите ФК ЦСКА 1948 ще играе срещу румънския вицешампион ФКСБ във втория квалификационен кръг в Лига на конференциите.

"Червените" са домакини в първата среща на 27 юли, а реваншът е на 3 август.

Последният ни участник - Левски, пък ще играе срещу победителя от мача между Шкупи (Република Северна Македония) и Хегелман (Литва) във втория кръг на турнира.

Мачовете от втория предварителен кръг на Лига на конференциите са насрочени за 27 юли и 3 август, като Левски ще гостува в първия. УЕФА има правото да размени двубоите до утре в 19:00 българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!