От Лудогорец реагираха остро на замесване с кораб "Верила"

OFFNews 27 декември 2023 в 17:29 1751 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Съвпадение на имена довело до объркването

От ПФК Лудогорец (Разград) реагираха остро на публикации, в които се твърди, че техен бивш фитнес-инструктор е един от задържаните моряци на хванатия с наркотици кораб „Верила“.

Оказва се, че става дума за съвпадение на имената, а вече бившият треньор по силова подготовка в Разград в момента работи като пожарникар в Лондон.

"Поредната мръсотия, написана по повод задържаната дрога на кораб "Верила", този път засегна и ПФК Лудогорец. "Журналисти", в опит търсене на поредна сензация, разпространиха информацията, че един от задържаните моряци е фитнес-инструктор в ПФК Лудогорец.

Дори елементарна проверка на изнесените факти или бегъл поглед върху снимката на задържания моряк Никола Пенчев показва, че няма как въпросното лице да е бил фитнес инструктор, още повече шампион.

Истинският Николай Пенчев действително е работил във фитнеса на ПФК и ние си гордеем с неговите постижения и европейската му титла. В момента шампионът работи като пожарникар в Лондон и се грижи за своето семейство. ПФК Лудогорец и спортен клуб "Гладиатор" имат дългогодишно ползотворно партньорство, но договорът за съвместна дейност изтече преди повече от шест години".

"Ръководствата на ПФК Лудогорец и Спортен клуб "Гладиатор" предупреждават, че информации, уронващи престижа на двата клуба няма да бъдат толерирани и подлежат на съдебно преследване.

Първи принцип в журналистиката е всички новини да се проверяват, което в случая не е направено. Тиражирана е поредната фалшива новина, която по груб начин уронва престижа на ПФК Лудогорец, Спортен клуб "Гладиатор" и един успял човек като Николай Пенчев", се казва в становището на шампионите. "Благодарим на медиите, които не се подведоха по подобен тип евтини сензации".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!