Олександър Зинченко тренира в Манчестър Сити с 10-годишен футболист от Украйна

OFFNews 09 май 2022 в 21:20 3899 3

Снимка Instagram / zinchenko_96

Украинският полузащитник на Манчестър Сити Олександър Зинченко направи тренировка в клубната база на тима с 10-годишен футболист, бежанец от войната в Украйна. Зинченко, който от началото на руската агресия срещу родината му не крие емоциите си, пусна в Instagram няколко снимки, запечатали щастливите за украинското момче мигове на стадиона.

"Това е Андрей. Той е на 10 години. Днес вече е в безопасност. Подобно на повечето украинци, той и семейството му бяха принудени да напуснат домовете си заради войната. Само преди 75 дни това момче мечтаеше да стане футболист и тренираше безгрижно с отбора си. Днес той мечтае само за едно – да има мир в страната ни. За спокойствие. За нормален живот у дома. Много ме боли, че заради войната, започната от Русия, днес в Украйна има много деца като Андрей. Лишени от детство, а още по-лошо – от живот. Вярвам, че скоро ще дойде денят на украинската ни победа. И всички деца ще могат да преживеят отново своето безгрижно детство, изпълнено с детски мечти и положителни емоции, които днес за няколко минути можа да почувства Андрей по време на тренировката на "Манчестър Сити"." - написа украинският национал.

Още в първите часове след руската агресия срещу Украйна Зинченко беше сломен.

"В полунощ английско време жена ми ме събуди, плачеше. Бях шокиран. Тя ми показа видео, снимки на случващото се в Украйна. Като чувство е може би най-близко до това, когато някой близък умре. Много лошо усещане отвътре. Още по-лошо. Само плача, от седмица е така. Навсякъде, дори когато карам от базата, мога просто да плача без причина. Представете си мястото, където сте роден, където сте израснали. И сега сега там просто няма нищо, празно е просто." - каза тогава футболистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

4

офф бее

10.05 2022 в 00:41

Рита топки

-60

2

офф бее

09.05 2022 в 22:14

Щот си прост. Човека е в Англия ве, червей!

-5502

1

Разумен

09.05 2022 в 21:47

Що не са го мобилизирали? :)