Нов в Лудогорец учи български, за да се разбира със съотборниците си

OFFNews 11 август 2019 в 12:57 1102 0

Новото попълнение на Лудогорец Мавис Чибота призна, че набляга много на уроците по български език. Привлеченият от израелския Бней Йехуда футболист от конгоански произход иска да се разбира по-добре със съотборниците си по този начин.

"Чувствам се добре, съотборниците ми помагат с адаптацията. В Разград е много спокойно, обстановката ми помага да се концентрирам максимално върху работата си", сподели конгоанецът пред "Диема".

"Отборът върши страхотна работа, не само аз, харесва ми стилът ни на игра, хубав е. Надявам се скоро да говоря и български, за да се разбирам по-добре със съотборниците си.

Играх само в мач и половина, справяме се добре, моята работа е на терена, дойдох тук, за да играя, за мен е добро място. Можех да оценявам лигата, ако бях Лионел Меси и вкарвах по пет гола всеки мач.

Срещу ЦСКА ни чака много важен мач, но за да си шампион, трябва да си готов за всеки един мач. Не само за този. Може да загубиш срещу ЦСКА, но ако спечелиш всички останалите срещи, пак ще си шампион. Така че не става дума само за ЦСКА, трябва да печелим постоянно", завършва Мавис Чибота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови