Наско Сираков коментира ситуацията в Левски

OFFNews 02 юли 2021 в 18:31 1841 0

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков коментира в ефира на Дарик ситуацията в клуба, която тревожи привържениците. След прекратяването на преговорите с кандидата за нов собственик Джоузеф Диксън, Левски ще задълбочи сътрудничеството си с един от спонсорите си, като това ще позволи подновяването на договорите на трима от основните футболисти - Андриан Краев и близнаците Цоневи.

Според Сираков Левски е в тежко положение, но е далеч от фалита. Клубът има огромни разходи и те започват със задълженията към НАП и заплатите на футболистите.

"Иска ми се да кажа, че ще се стабилизираме до една година максимум. Левски стартира всеки месец с минус 143 хиляди лева за НАП. Ако се плащат регулярно заплати, с още 100 хиляди лева. Издръжката за стадиона и общежитието също не е малка", коментира мажоритарният собственик на Левски.

Сираков благодари на всички футболисти, играли в последната година, както и на служителите в клуба, които са работили без възнаграждения.

"През миналата година Левски беше попаднал в такава ситуация, че каквито и пари да влязат, трябваше да плащаме на футболистите с големите заплати, които бяха освободени през лятото.

Голяма част от парите отиваха за погасяване на споразуменията, които подписахме с тях. Така лишихме хората в клуба от заплащане. Сега сумата, която се дължи, е значително по-малка и можем по-спокойно да гледаме към бъдещето", добави Сираков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови