Меси се вихри с хеттрик и асистенция

OFFNEWS 30 май 2018 в 07:56 3033 0

Звездата на Барселона Лионел Меси отбеляза хеттрик при победата на Аржентина над Хаити с 4:0 в Буенос Айрес. Появата му в игра се прие като изненада, тъй като се очакваше аржентинецът да пропусне двубоя, за да не рискува с контузия преди световното в Русия.

Треньорът на “албиселесте” Хорхе Сампаоли заложи на силен състав, за да зарадва привържениците на тима със силен резултат, след като в последната си контрола пред март аржентинците допуснаха шокираща загуба с 1:6 срещу Испания.

Резултатът беше открит от Меси в 17-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Джовани Ло Селсо. Резултатът се запази до края на полувремето, макар аржентинците да създадоха много положения, но Гонсало Игуаин, Анхел ди Мария пропуснаха добри възможности, а вратарят на Хаити Джони Пласиде на няколко пъти направи хубави спасявания. В 58-ата минута Пласиде отрази удар на Ло Селсо, но при добавката Меси не сбърка и удвои аванса на домакините.

В 66-ата минута Меси оформи своя хеттрик със своя 64-и гол за Аржентина, като в ролята на асистент влезе Кристиян Павон. Крайният резултат оформи Серхио Агуеро в 69-ата, като този път асистент стана Лионел Меси, с което затвърди отличното си представяне и вдъхна надежда на феновете, че тимът ще изиграе важна роля в битката за трофея в Русия.

Аржентина ще пътува днес за Испания, където ще се готви в Барселона. На 8 юни тимът лети за Йерусалим, където предстои контрола с Израел, след което Меси и компания ще отпътуват за базата си край Москва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови