Македонци юнаци! РСМ сътвори супер сензация, би Германия като гост

OFFNews 01 април 2021 в 09:07 4108 0

Снимка БГНЕС

Късен победен гол на Елиф Елмас донесе изненадващата победа на Северна Македония над Германия с 2:1 в световна квалификация от група "J" в сряда вечер в Дуисбург.

Западните ни съседи поведоха в края на първата част след попадението на 37-годишния капитан Горан Пандев, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле при едно ниско центриране. Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган възстанови паритета от дузпа в 63-ата минута, а Бундестимът се опита да спечели двубоя. Най-добрият им шанс за гол дойде чрез нападателя на Челси Тимо Вернер, но той пропусна.

Нещата се влошиха допълнително за домакините, когато 21-годишният халф на Наполи Елмас влезе необезпокояван в наказателното поле в 85-ата минута и донесе шокиращия успех на северномакедонците.

След поражението си световният шампион от 2014-а е на трето място в групата, с равен брой точки със Северна Македония и на три зад лидера Армения, който стартира със стопроцентов рекорд след драматичната победа над Румъния у дома с 3:2. В другия двубой от групата Исландия надви категорично Лихтенщайн като гост с 4:1.

„Очевидно е, че сме много разочаровани. Изглеждахме уморени, направихме грешки и бяхме бавни в атака. Нашите опоненти стояха дълбоко и изпитвахме затруднения да ги пречупим“, каза Йоахим Льов след мача.

Това е първата световна квалификация, която Льов губи в кариерата си и едва третата загубена в историята на Германия. За последно Маншафтът отстъпи в световна квалификация на Англия с 1:5 през 2001 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!