Лудогорец взе солиден аванс срещу Шамрок Роувърс

OFFNews 19 юли 2022 в 23:42 1310 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец

Нападателят Пиерос Сотириу вкара два гола през първото полувреме и Лудогорец спечели с 3:0 срещу Шамрок Роувърс в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол. Реваншът е насрочен за 26 юли, вторник, от 22:00 часа българско време.

Лудогорец надигра Шамрок Роувърс през първото полувреме и стигна до гол в 25-ата минута след брилянтна атака. Каули Оливейра пусна пас с пета към Бърнард Текпетей на дъгата, който пък продължи нападението надясно към Сисиньо. Той върна към подкрепилия го Каули и той центрира в наказателното поле, където Сотириу изпревари защитник на ирландците и вкара красив гол с глава.

Второто попадение падна в 35-ата минута и негов автор отново бе Сотириу. Текпетей пропусна да стреля с топката в наказателното поле и тя попадна на пътя на Рик Джонатан, който прати точен удар в левия ъгъл, но той бе избит от защитник. Топката обаче се върна в притежание на Сотириу и водещият реализатор на efbet Лига преодоля с лекота Алън Менъс за втори път.

Това бе крайният резултат за първото полувреме, което можеше да завърши с повече голове за Лудогорец. Едно отменено попадение на Сотириу, отлично избиване на Менъс под гредата и още няколко пропуска обаче запазиха временно 2:0 на таблото.

През второто полувреме Шамрок опита да изнесе играта извън собствената си половина и успя да натисне българския шампион, но ирландците пропиляха единственото си сериозно положение за гол с удар на Шон Хор в аут.

Лудогорец стигна до последния трети гол в четвъртата минута на добавеното време. Сисиньо пресече пас в полето на Шамрок и подаде на Кирил Десподов, който пък центрира на далечна греда. Спас Делев не успя да преодолее вратаря с първия удар, но Игор Тиаго оформи крайния резултат на добавка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !