Лудогорец - ЦСКА 1948 е финалът за Купата на България

OFFNews 11 май 2023 в 23:05 1250 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

"Орлите" запазиха шанс за дубъл

Лудогорец победи Черно море след дузпи и ще играе на финала на Купата на България по футбол. "Моряците" спечелиха с 2:1 в редовното време и изпратиха мача на продължения и съответно наказателни удари, но пропуснаха два от тях и отпаднаха във финалната четворка.

Лудогорец, който води и в първенството, ще играе за купата срещу ЦСКА 1948.

Лудогорец контролираше играта на "Хювефарма Арена" през първото полувреме и създаде две чисти ситуации, в които обаче не успя да отбележи гол. 

Така първото полувреме завърши при резултат 0:0, който все още даваше гол предимство на Лудогорец в общия резултат. Двата отбора обаче си отбелязаха по един още в началото на второто полувреме.

Васил Панайотов даде преднина на гостите от Варна в 55-ата минута, когато засече от близко разстояние подаване в наказателното поле на Мазир Сула. Домакините отговориха само три по-късно, след като Кирил Десподов центрира от аутлинията, топката прескочи две двойки защитници и нападатели и попадна на главата на Спас Делев. Той бе точен от десетина метра.

"Моряците" стигнаха до победа в петата минута на добавеното време. Даниел Димов продължи топката към наказателното поле след центриране от дълбочина, а Живко Атанасов спечели нов двубой във въздуха и я насочи пред вратата. Там резервата Матеус Машадо я посрещна с глава и се разписа за крайното в редовното време 2:1 за Черно море.

В продълженията и двата отбора играа предпазливо и се стигна до дузпи. Те започнаха с пропуск на Атанас Илиев от Черно море, а по-късно и Едгар Пачеко не успя да вкара. Лудогорец пък отбеляза и четирите си дузпи чрез Оливие Вердон, Бърнард Текпетей, Тодор Неделев и Кайо Видал и спечели с 4:1, за да се класира напред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови