Лудогорец спечели дербито срещу ЦСКА и излезе втори

OFFNews 10 октомври 2022 в 21:05 1000 0

Футбол

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец надви ЦСКА в дербито на върха

Шампионът Лудогорец победи гостуващия ЦСКА с 2:1 в последната среща от 13-ия кръг на Първа лига.

Матияс Тисера откри резултата за домакините в 9-ата минута, в 56-ата Амос Юга изравни, а 11 минути преди края на двубоя Якуб Пьотровски донесе успеха на домакините.

След победата Лудогорец се изкачи на второ място в класирането с 26 точки, на точка зад лидера ЦСКА 1948, но разградчани са с два мача по-малко. ЦСКА е на трето място с 25 точки, но също има две срещи по-малко от лидера в шампионата.

Още във втората минута Лудогорец създаде отлична възможност, но малко не достигна на Матис Тисера да засече от 4-5 метра фронтално срещу вратата. Две минути по-късно гостите стигнаха до положение, но Браян Морено прати топката в аут.

В 9-ата минута шампионите откриха резултата. Дени Групер изведе Рик Джонатан по лявото крило, бразилецът подаде на Тисера, а аржентинецът без пробрем преодоля Густаво Бусато от 6-7 метра.

След попадението гостите бяха по-активният отбор на терена. В 34-ата минута те създадоха първата си сериозна голова ситуация. Тибо Вион центрира, Гарсес стреля с глава, но Падт улови пред голлинията. "Червените" претендираха, че топката е премина линията, но това не беше потвърдено от главния съдия.

В 43-ата минута столичани получиха нова възможност да застрашат противниковата врата след статично положение. Жираир Шагоян шутира от фаул, но вратарят на Лудогорец отново спаси, избивайки с крак.

Натискът на отбора на ЦСКА продължи и в началото на второто полувреме.

В 56-ата минута с петия си удар във вратата на шампионите "червените" изравниха. Точен беше Амос Юга, който засече с глава центриране от ъглов удар на Тибо Вион.

В 63-ата минута ЦСКА изпусна още едно положение. Вион центрира отляво към Морено, който от близка дистанция не уцели вратата.

Шест минути по-късно Юга блъсна в гръб резервата Бърнард Текпетей и разградчани поискаха дузпа, но Георги Кабаков не отсъди такава.

Домакините обаче стигнаха до победен гол в 79-ата минута. Полякът Якуб Пьотровски донесе успяха на разградчани в дербито с първия си гол с екипа на тима. Той получи пас от Дени Групер и с техничен удар по земя с десния крак от зоната за изпълнение на дузпа прати топката в мрежата на Бусато за 2:1.

Минута преди края Падт спаси удар на Жираир Шагоян, а в допълнителното време Текпетей можеше да вкара и трети гол за домакините, но стреля извън рамките на вратата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови