Лудогорец прескочи слаби литовци в Шампионската лига

Израелският първенец е следващият съперник по пътя към групите

OFFNews 19 юли 2017 в 22:56 2978 1

Снимка Спортал

Лудогорец си поигра с нервите на своите шефове и привърженици, но прескочи в трети предварителен кръг на Шампионската лига. Българският първенец допусна Жалгирис да му поведе 1:0 в Разград, но обърна резултата до 4:1. Така с общ резултат 5:3 продължи напред.

Победата не трябва да бъде приемана като кой знае какъв успех. Литовците бяха доста слаби в защита, дори когато се бранеха с 8 души като опълченци. Истински туристи в отбрана.

Следващия противник е много по-сериозен. На 99 пр. това е израелският шампион Апеол Бер Шеева. Евреите биха 2:1 Хонвед Будапеща като домакин и в момента водят 2:0 в Унгария.

Бившият нападател на ЦСКА Серж Нюаджи даде преднина на гостите в 15-ата минута и припомни стари кошмари. Любимецът на сектор "Г" сам донесе победата 2:1 над Лудгорец в първата среща с гол и асистенция.

В 41-ата Натанаел изравни след левашка намеса на иначе приличния вратар на Жалгирис. След почивката се разрази бразилско-румънска вихрушка в пеналта на гостите.

В 55-ата минута Вандерсон вкара за 2:1 след опит за центриране. После на сцената излезе Кешеру. Румънецът покачи на 3:1 след уникална контра. Отново Кешеру отбеляза за 4:1 при перфектна асистенция на Саша и на практика предреши крайния изход.

Все пак жълт картон за треньора на Лудогорец - Георги Дерменджиев. При 0:1 публиката започна да скандира "Оставка". Лудогорец гостува на "Армията" този уикенд и със сигурност пловдивският спец трябва да има едно наум.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови