Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Лудогорец преодоля Будучност и чака Мидтиланд в Шампионската лига

OFFNews 19 август 2020 в 23:04 2416 0

Шампионът Лудогорец победи като гост Будучност (Подгорица) с 3:1 и се класира за втория квалификационен кръг в Шампионската лига по футбол.

Новото попълнение Ихинио Марин откри резултата в 12-ата минута, а в 25-ата Мавис Чибота удвои. Игор Чукович намали за първенеца на Черна гора в 31-ата минута след грешка на вратаря Ренан, а в третата минута на добавеното време Каули Оливейра направи 3:1 за Лудогорец.

Заради пандемията от коронавирус квалификациите в турнира се играят в един мач. Във втория кръг на пресявките Лудогорец ще играе срещу Мидтиланд (Дания). Двубоят е в Разград следващата седмица.

Лудогорец поведе с 2:0 още до 25-ата минута и въпреки че имаше някои трудни моменти в края на първото и през второто полувреме, българският шампион стигна до трети гол в добавеното време и спечели мача.

Още във втората минута българите имаха прекрасен шанс да открият резултата. Каули Оливейра получи пас от Текпетей, но след удара му топката срещна левия страничен стълб на вратата на домакините.

Новото попълнение Ихинио Марин откри резултата за Лудогорец в 12-а минута. Чибота центрира по земя, Драгоевич не успя да улови топка, която рикошира в крак на защитник на Будучност и попадна в Марин, който без проблем я изпрати в празната врата от близка дистанция.

В 25-ата минута Мавис Чибота от фаул удвои преднината на Лудогорец. Каули овладя пред наказателното поле и подаде към Ихинио, който беше фаулиран, а Чибота реализира от прекия свободен удар след шут над стената.
Централният защитник Игор Чукович намали резултата за домакините от Будучност в 31-ата минута след грешка на Ренан. Бразилецът тръгна да излиза неразчетено при едно центриране, но се отказа. Чукович стреля параболично с глава и прехвърли бразилския страж.

До края на полувремето Будучност беше по-добрият отбор, но в крайна сметка защитата на Лудогорец успя да се справи и не допусна нови сериозни положения пред Ренан.

Първата добра възможност за второто полувреме беше за домакините. Божович получи извеждащ пас отляво в 54-ата минута, надбяга Моци и шутира под ъгъл, но много неточно.

Последваха добри положения и за двата отбора, но до гол не се стигна.

В 87-ата минута Александър Вуячич пропиля отлична възможност да изравни за домакините, след като ударът му с глава премина близо до дясната греда на Ренан.

В третата минута на добавеното време Каули Оливейра реши всичко в двубоя, реализирайки третото попадение за български тим след асистенция на Жоржиньо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!