Лудогорец отстъпи пред Бетис в Разград

OFFNews 27 октомври 2022 в 23:03 932 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

"Орлите" не успяха срещу испанския тим

Отборът на Лудогорец отстъпи с 0:1 като домакин на Бетис в предпоследния си мач от група С на футболния турнир Лига Европа. Така испанците спечелиха първото място, а българските шампиони са с три точки пред Рома преди срещата на италианците срещу ХИК Хелзинки по-късно тази вечер.

Лудогорец надигра категорично гостите си от Испания през първото полувреме, но отборът на Анте Шимунджа направи много пропуски и частта завърши при нулево равенство.

Каули Оливейра бе най-активен на старта, но два удара на нападателя на разградчани преди изтичането на десет минути бяха отразени от вратаря Клаудио Браво. Игор Тиаго пропиля още едно положение в 23-та минута с шут в долния ляв ъгъл, отново спасен от чилиеца, а Педро Нареси не уцели вратата десет по-късно.

Джонатан Рик получи най-добрата възможност в 39-та минута, когато стреля с първо докосване след пас, но уцели лявата странична греда.

Лудогорец не успя да се възползва от преимуществото си през първото полувреме и допусна гол в началото на второто. В 56-ата минута, след изпълнение на тъч, Луис Енрике изпрати топката зад защитата на домакините за Набил Фекир, който бе покрит от засада от изтеглящия се Аслак фон Витри. 29-годишният французин, който влезе в игра след почивката, преодоля Серджио Падт от воле за 1:0 в полза на Бетис.

Лудогорец се доближи най-много до изравняване в 84-та минута, когато Бърнард Текпетей отне топка в половината на Бетис и домакините останаха двама на двама на контра. Първият удар на Матияс Тисера обаче бе блокиран, след което и Текпетей бе неточен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!