Лудогорец обърна Левски в Разград

OFFNews 13 март 2022 в 20:28 3135 0

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Водещият реализатор в Първа лига Пиерос Сотириу вкара в последната минута и Лудогорец записа пълен обрат и победа с 2:1 срещу Левски в мач от 23-ия кръг. Така шампионите се възползваха от грешката на ЦСКА в събота (равенство 0:0 срещу Царско село) и поведоха с осем точки на върха в класирането.

Треньорът на "сините" Станимир Стоилов започна с петима в защита, но Левски изобщо не бе затворен и пресираше високо от първата минута. Това доведе до няколко положения пред вратата на Лудогорец и дори до две чисти. Серджио Падт спаси първото след удар на Илиян Стефанов, но Билал Бари го преодоля в 20-ата минута, когато засече центриране на Хосе Кордоба.

Лудогорец също имаше чисти положения, първото от които бе създадено на контра в първата минута. Спас Делев преодоля Келиан ван дер Каап един на един, но ударът на бившия играч на ЦСКА премина покрай страничната греда на Николай Михайлов. 

Делев получи още една възможност да се разпише шест минути след гола на Бари, но отново стреля неточно от удобна позиция. Домакините имаха и претенции за дузпа през първото полувреме за нарушение на Ноа Сонко Сундберг срещу Пиерос Сотириу, но главният съдия Георги Кабаков не посочи бялата точка.
Лудогорец натисна Левски през втората част и заслужено стигна до изравняване в 62-та минута. Жан Карничник подаде в наказателното поле за непокрития Алекс Сантана, който засече топката и я изпрати в мрежата на Левски за 1:1.

Връзката Карничник - Сантана бе напът и да даде преднина на Лудогорец десетина минути по-късно. Словенецът този път направи центриране по въздух за бразилеца, чийто удар с глава от идентична позиция прелетя високо над вратата на "сините". На нея вече бе младокът Пламен Андреев, който замени малко по-рано контузения Николай Михайлов.

Рик Джонатан пропусна следващите две положения за Лудогорец, но Пиерос Сотириу не разочарова при единственото си в мача. Той засече центриране на Кирил Десподов от ъглов удар в последната минута на редовното време и разградчаните завършиха обрата си срещу "сините".

Това бе 16-и гол на Сотириу от началото на шампионата и той вече е с две повече от Жорди Кайседо от ЦСКА-София.

Поражението остави Левски на петото място. Отборът на Станимир Стоилов е с 33 точки, Славия е с една по-малко на шесто място, а Локомотив Пловдив изостава с още една на седмото.

Първенство на България по футбол, срещи от 23-ия кръг:

Лудогорец - Левски - 2:1 (0:1)
голмайстори: 0:1 Билал Бари 20, 1:1 Алекс Сантана 62, 2:1 Пиерос Сотириу 90

Локомотив (Пловдив) - Берое - 2:0
голмайстори: 1:0 Преслав Боруков 81, 2:0 Бирсент Карагерен 90+3
червени картони: Венсан Марсел (Локомотив Пловдив); Симеон Мечев (Берое)

от събота:
ЦСКА-София - Царско село - 0:0

Локомотив (София) - Ботев (Враца) - 1:0 (1:0)
голмайстор: 1:0 Октавио 32-дузпа

Черно море - Арда - 2:0 (0:0)
голмайстори: 1:0 Матиас Курьор 57, 2:0 Евгений Сердюк 78

в понеделник от 17:30 часа:
Пирин (Благоевград) - Славия

от петък:
ЦСКА 1948 - Ботев (Пловдив) - 2:2 (1:0)
голмайстори: 1:0 Александър Колев 20, 1:1 Антоан Баруан 49, 1:2 Антоан Баруан 64, 2:2 Галин Иванов 85

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews