Лудогорец нанесе разгромна загуба на ЦСКА

OFFNews 30 април 2022 в 22:06 2746 0

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Лудогорец унизи ЦСКА с 5:0 в мач от първата шестица на Първа лига. В мач без значение и за двата отбора разградчани бяха по-мотивираният състав и постигнаха най-убедителната си победа срещу ЦСКА.

Доминик Янков реализира два гола, а по веднъж се разписаха Матиас Тисера, Бърнард Текпетей и Иго Тиаго.

Лудогорец вече си бе осигурил титлата, докато ЦСКА е втори с четири точки аванс пред третия Ботев Пловдив.

Наставникът на "червените" Алън Пардю не можеше да разчита на голяма част от своите титуляри заради контузии и наказания и бе принуден да започне с експериментален състав с трима в защита. Като титуляри започнаха юношата Росен Божинов, както и Жуниор Нзила, който бе изваден от състава по времето на Стойчо Младенов и има едва две появявания в състава в самото начало на сезона. Експериментът се оказа крайно неуспешен, като и Божинов, и Нзила бяха сменени още на почивката. През втората част поведението на ЦСКА не се промени и и "армейците" претърпяха тежко поражение, което ще удари по самочувствието на тима преди финала за Купата на България срещу Левски.

Треньорът на Лудогорец Шимунджа остави на пейката основните си офанзивни играчи Кирил Десподов, Каули и Пиерос Сотириу, но и без тях разградчани доминираха по всички параграфи.

Начало на головата серия постави Доминик Янков, който се възползва от грешно подаване на Росен Божинов и реализира за 1:0 в 15-а минута.

Втори гол за Лудогорец реализира Матиас Тисера в 30-а минута, отново след неубедителни изяви на защитниците в червено.

През втората част Лудогорец продължи да доминира и вкара още три гола.

В 51-а минута Бърнард Текпетей реализира за 3:0, а пет минути по-късно Доминик Янков реализира втория си гол с хубав диагонален удар.

В 62-а минута на терена за Лудогорец се появи Игор Тиаго, който броени секунди по-късно се разписа за 5:0 с първия си гол за първия състав на разградчани.

ЦСКА можеше да вкара почетен гол в последната минута, но вратарят Серджио Падт спаси удар на Маурисио Гарсес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови