Лудогорец иска промяна на концесията

Разградчани ремонтират популярния като "Аквариума" сектор за гости

OFFNEWS Последна промяна на 30 ноември 2017 в 10:08 1782 0

Договорът за концесията за реконструкцията и модернизацията на стадион "Лудогорец Арена" ще бъде променен, това става ясно от докладната записка на кмета на Разград Валентин Василев, която е внесена по извънредния способ в дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Изменението е по предложение на концесионера ПФК Лудогорец 1945 ЕАД. То включва промяна на последователността на изпълнение на строително-ремонтните работи в секторите А и Г.

Според действащия договор сектор А трябва да бъде реконструиран и модернизиран в рамките на първите 5 години от срока на концесията, а сектор Г - през следващите 5 години. В писмото на изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев до Община Разград се уточнява, че необходимостта от тази промяна се обосновава от изискванията на УЕФА за инфраструктурни критерии на стадионите и наредбите, регламентиращи отделните турнири, организирани от УЕФА.

Към настоящия момент секторът на гости - Г се явява непригоден за настаняване на фенове на гостуващите отбори по време на футболни срещи от Шампионската лига и Лига Европа.

"Промяната в последователността на дейностите по извършване на реконструкцията и модернизацията на секторите няма да доведе до неизпълнение на задължението на концесионера за срок от 10 години да направи предвидените в концесионния договор инвестиции в общ размер на 18 500 000 лева", уверяват от Лудогорец.

Спешната необходимост първо да бъде завършен сектор Г се налага, тъй като в момента той е затворен по предписание на УЕФА. Поради това домакините са принудени да настаняват феновете на гостуващите отбори в сектор А, което намалява капацитета му за други зрители. След реконструкцията на сектор Г преди сектор А значително ще се увеличи капацитетът на самия стадион с около 2300 места.

От Лудогорец обобщават, че ако първо се започне със сектор А, заради изискванията на УЕФА клубът няма да може да провежда футболни срещи от евротурнирите в Разград. Очаква се ремонтът на сектора за гости да започне в началото на 2018-а.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови