Лудогорец яде бой пред Домусчиеви в Австрия

OFFNews 26 юни 2019 в 22:55 2032 0

Пред погледа на собствениците Кирил и Георги Домусчиеви отборът на Лудогорец загуби с 0:3 от украинския шампион Шахтьор Донецкв контролен мач на лагера в Австрия.

Това беше първо поражение за 8-кратните шампиони на България по време на подготовката. Дебют за съперника като треньор направи Луис Кастро, който замени поелия Рома Пауло Фонсека.

Шахтьор поведе още в 3-ата минута. Марселиньо сбърка сериозно в центъра на терена, играчите на украинците разиграха бързо и Тете бе изведен зад защитата от игралия в ЦСКА бразилец Жуниор Мораеш. Той преодоля своя сънародник Ренан. В 28-ата минута резултатът стана 2:0 за украинския гранд.

Бившият играч на ЦСКА даде чудесен пас към Алан Патрик и бразилецът технично мушна топката под краката на Ренан. В 72-ата минута Шахтьор направи преднината си класическа. Звездата на тима Тайсон шутира мощно от около 25 метра, Ренан не се намеси както трябва и подари кълбото на Сикан, който отблизо не сбърка – 3:0.

Малко по-късно топката попадна за четвърти път в мрежата на Лудогорец, но голът на Сикан бе отменен заради засада. В края на мача гол на Клаудиу Кешерю беше отменен поради засада.

"Изоставаме от Шахтьор, изоставаме в бързината. Видя се, че срещу сериозен отбор ще ни е трудно с един дефанзивен халф и двама офанзивни. Изнемогваме с тази схема.

Трябва време за адаптиране на част от новите. Мачовете наближават и трябва да ги вдигаме. Трябва да започнем да играем по-бързо. Има върху какво да се работи. Има доста неща, които трябва да се променят", заяви притеснено треньорът Стойчо Стоев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови