Лудогорец допусна голяма загуба от косовари

OFFNews 12 юли 2023 в 00:47 1198 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец направи трудна задачата си

Шампионът на България Лудогорец загуби изненадващо от първенеца на Косово – Балкани, в мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига с 0:2 и затрудни задачата си да продължи напред.

Първият удар в срещата отправи Аслак фон Витри след едва няколко секунди игра, но той не бе точен. След това пък Кирил Десподов проби добре през центъра на защитата на косоварите, но бе блокиран току преди да подаде на Тисера. Домакините отправиха първия си шут в 17-ата минута, като Куч намери пролука в защитата, но не бе акуратен. Пет минути след това след късо изпълнение на корнер топката рикошира в Кирил Десподов, но за щастие Серджио Падт беше внимателен и изби. В 23-ата минута играчите на Балкани поискаха дузпа за игра с ръка на Франко Русо, но реферът Гаи Лейбовиц прецени, че няма основания да посочва бялата точка.

Лоша новина след около половин час игра получи Ивайло Петев. Контузия получи десният бек Аслак фон Витри, който бе заменен от Гонсало Авила-Пипа. В 34-ара минута Грипши стреля опасно, но отново не бе точен.

Балкани поведе в продължението на първата част! След пореден пробив отляво на домакинското нападение топката бе пратена на другия фланг, където Кореница без замисляне стреля, топката рикошира в Марсел Хайстер и стана неспасяема за Серджио Падт.

В началото на втората част Балкани можеше да стигне до втори гол, нп Пад спаси удар на Грипши. Това се случи в 55-ата минута. Тогава след изпълнение на фаул Зюба бе напълно забравен на втора греда и с глава мушна топката между краката на Серджио Пад. В 62-ата минута нидерландският страж направи страхотно спасяване, след като отказа излезлия срещу него Куч.

Лудогорец отправи първия си точен удар в 68-ата минута. Тогава след центриране от корнер Нареси стреля с глава, но Куличи закова топката на голлинията. В 84-ата минута „орлите“ направиха най-добрата си атака в мача, като Гонсалвеш с пета изведе Доминик Янков, но неговият удар срещна гредата.

Реваншът е другата сряда в Разград от 21:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!