Локомотив Пловдив смачка Дунав

OFFNews 09 март 2019 в 17:55 1272 0

Локомотив Пловдив разби гостуващия Дунав с 4:1 в мач от 25 кръг на Първа лига. Победата за пловдивчани е втора поредна с този резултат, след като преди седмица се разправиха с Берое. Димитър Илиев се разписа на два пъти, а по едно попадение добавиха Един Бахтич и Игор Банович. За гостите Исмаил Иса отбеляза единствения гол.

Домакините влязоха по-настървено в срещата и още във втората минута бяха близо до откриване на резултата. Димитър Илиев овладя малко след централния кръг, напредна с топка в крака, но нямаше нужната скорост да излезе очи в очи с Макенджиев. Все пак Илиев успя да стреля, но право във вратаря на "драконите".

В 14-та минута Анте Аралица остави зад себе си Георги Динков и излезе фронтално сам срещу вратаря, но бе задържан точно пред наказателното поле. Съдията Волен Чинков изненада всички, показвайки само жълт картон на провинилия се футболист.

Десет минути по-късно "смърфовете" излязоха напред в резултата. Абделхаким Буна свали с глава за Банович, който на свой ред намери Димитър Илиев. Капитанът на Локомотив се справи със съпротивата на Ковачев и отправи удар по земя, който спря в мрежата зад Макенджиев.

В 28-та минута реферът Чинков сътвори нов гаф. Ковачев спря с ръка опасна атака на домакините пред наказателното си поле, но това остана незабелязано от съдията. Две минути след това Божидар Васев изведе Исмаил Иса сам срещу Мартин Луков и нападателят на Дунав възстанови равенството. Гостите бяха на прага на пълен обрат в 32-та минута, но Щерев стреля в аут от около 6-7 метра.

В 35-та минута Локомотив отново поведе в резултата. Банович намери Бахтич, който стреля изключително точно, за да се озове в прегръдките на съотборниците си. В 42-та минута Аралица отново бе по-бърз от Динков и нахлу по дясното крило, след което върна топката към Димитър Илиев. Последният не овладя добре топката и домакините не успяха да се възползват от ситуацията. В края на полувремето Илиев успя да отбележи второто си попадение в мача, след невероятно изпълнение на пряк свободен удар.

През втората част атрактивният футбол липсваше. На два пъти Анте Аралица бе близо до вкарването на четвърти гол, но не съумя да намери път към мрежата на Макенджиев. В първия случай стреля над вратата, а във втория бе спрян от стража на русенци. В заключителните минути на двубоя Локомотив стигна до четвърти гол. В негов автор се превърна направилият страхотен мач Игор Банович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови