Локомотив Пловдив и Славия не се победиха

OFFNews 05 април 2019 в 22:43 1437 0

Снимка sportal.bg

Локомотив Пловдив и Славия се се победиха в двубой от втория кръг на група Б на плейофите в Първа лига. На стадион "Локомотив" в пловдивския парк "Лаута" домакините реализираха светкавично попадение, след като още в 20-ата секунда точен бе бившият младежки национал на Словения Ален Ожболт.

В 65-ата минута обаче доскорошният футболист на "смърфовете" - Димитър Велковски, "попари" бившите си съотборници с гол от пряк свободен удар.

Така Локомотив (Пловдив) и Славия запазиха крехката дистанция помежду си. "Черно-белите", които са в серия от пет поредни мача без загуба, са лидери в групата с актив от 37 точки. Втори с 35 пък е Славия, който няма победа в последните три кръга. Далеч назад с 22 точки е Септември (София), следван от Дунав (Русе) с 21.

Локомотив и Славия не са застрашени от изпадане, като именно те ще са двата отбора, които ще се борят за участие в Лига Европа. Пловдивчани имат и втори шанс за Европа чрез Купата на България, където достигнаха до полуфинал, а треньорът Бруно Акрапович призна, че трофеят е приоритетна цел пред тима му.

За целта пловдивчани трябва да се справят първо със Септември, а след това и с победителя в мача между Ботев Пд и ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови