Локомотив Пд отстрани Левски за Купата, Живко Миланов призна за заболяване

OFFNews 23 юни 2020 в 23:45 2149 0

Носителят на трофея Локомотив Пловдив се класира за финала на турнира за купата на България за втора поредна година, след като завърши 0:0 при гостуването си на Левски в срещата-реванш от полуфиналите на надпреварата.

"Черно-белите" бяха спечелили първата среща с 2:0 и с организирана и дисциплинирана игра под силния дъжд на стадион "Георги Аспарухов" не дадоха много шансове на съперника, а и вратарят на гостите Мартин Луков беше много стабилен и отчая нападателите в синьо с изявите.

Двубоят беше последен за капитана на "сините" Живко Миланов, който обяви, че прекратява кариерата си след 231 срещи с екипа на родния си клуб.

След мача Миланов просълзен сподели, че причината да вземе това решение така внезапно е заболяване.

"Искам да споделя нещо, което крихме доста време, но вече е време. Искам да благодаря на моето семейство, че през всичките години са до мен, обичам ги! Искам да благодаря на всички, които са ми дали възможност да играя за тоя велик отбор и да запиша името си в историята.

Преди 3-4 месеца бях диагностициран със заболяване, което засяга белия ми дроб и трябва да прекратя кариерата си. Докторите казаха, че е най-лекото, с което съм се отървал. Доброкачествено е.

Затова избрах този мач днес, защото не исках да е приятелски. Исках така да ми свърши кариерата, когато аз реша да спра, а не нещо да ме отказва.

От днес ставам и аз фен, ще гледам отстрани. След като 25 години от живота ми са минали във футбола, най-вероятно ще се занимавам в тази дейност. Ще премисля нещата", каза емоционално 35-годишният Миланов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови