Лидерът ЦСКА-София прегази Дунав за осмата поредна победа

OFFNews 22 септември 2017 в 22:11 1907 0

ЦСКА-София разгроми Дунав Русе с 3:0 в двубой от 10-ия кръг на Първа лига и се утвърди на върха в класирането.

И трите попадения за тима на Стамен Белчев паднаха през втората част, като автори станаха Фернандо Каранга, Николай Бодуров и Тиаго Родригес.

През първото полувреме играта вървеше равностойно, като и двата тима имаха своите положения. В 42-ата минута Кевин Меркадо едва не откри резултата, след като при негов удар от фаул топката срещна гредата.

През втората част на вратата на Дунав застана Александър Конов, който замени титуляра Мирослав Антонов. В 56-ата минута Каранга вкара дежурния си гол, като след центриране от статично положение и удар с глава откри резултата.

В 61-ата минута домакините можеха да удвоят, когато Недялков центрира към Манолев, който стреля добре от воле, но покрай десния страничен стълб. Малко по-късно домакините нацелиха за втори път напречната греда, като автор на изстрела беше отново Кевин Меркадо.

В 69-ата минута вратарят Конов допусна груба грешка, изпускайки топката при центриране отляво и за Бодуров не беше проблем да покачи на 2:0. Само четири минути по-късно сред реализаторите се разписа и Тиаго Родригес, който вкара с бомбен шут от фаул в ъгъла на вратаря.

Така ЦСКА-София записа осма победа от началото на шампионата и има 25 точки. Втори е шампиона Лудогорец с 21, но и с мач по-малко. Трети върви Левски със 17 точки и също с двубой по-малко на сметката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!