Левски тръгва из Европа след драма на "Герена"

OFFNews 04 юни 2017 в 22:53 3173 0

Снимка Сергей Антонов (offnews)

След изключителна драма на стадион "Георги Аспарухов" Левски победи Верея с 10:9 след изпъленение на дузпи (1:1 в редовното време) в баража за класиране в Лига Европа. 

Възпитаниците на треньора Николай Митов си осигуриха не само участие на сцената на втория по сила клубен турнир, но и вече имат гарантиран приход от близо половин милион лева.

Първото полувреме премина под сериозния контрол на домакините. Те владееха инициативата изцяло, като диктуваха случващото се на терена и темпото на игра.

В 44-ата минута Александър Александров центрира перфектно отляво и сложи топката на главата на Божидар Краев, който откри резултата в полза на "сините" с 11-ия си гол в първенството.

В края на първото полувреме Николай Кръстев получи неприятна контузия, след като бе ударен от Иван Бандаловски. Вратарят на домакините е със счупена лицева кост и веднага бе отведен с линейка в "Пирогов". През втората част Божидар Митрев застана под рамките на вратата.

В добавеното време на двубоя Бандаловски изравни резултата за 1:1. Защитникът се разписа отблизо, след като Митрев допусна детинска грешка и не успя да улови кълбото след центриране от корнер.

При дузпите се изредиха всички 22-ма футболисти за да се реши победителя. В крайна сметка вратарят Митрев спаси битата от колегата си Пламен Колев дузпа и по този начин Левски стигна Европа.

Привържениците на Левски заеха своите места в сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" към 15-тата минута на двубоя и през цялото време хвърляха всякакви видове предмети, включително и кенове бира по терена. Това постави под сериозна опасност срещата да бъде прекратена.

"Допуснахме елементарен гол. Не трябваше да се стига до лотарията на дузпата. Левски има нужда от много промени в спортно-технически план.

Трябва да се направят много промени, но имам пълна подкрепа на спортния директор Даниел Боримиров. Добих 100% представа кои футболисти стават за Левски и кои не. Имам си договор за още 1 година и съм спокоен за бъдещето си, независимо от крясъците на феновете от трибуните", каза треньорът на Левски Николай Митов след срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови